Thursday, December 30, 2010

Award...

(SILA BESARKAN GAMBA NIE YER DGN CLICK GAMBA DIATAS)


Salam...

Setelah sekian lama aku berblog...nie adalahKALI PERTAMA aku membuat award utk dikasi kpd insan2 yang terlayak, yang telah menjadikan blog aku sebagai tempat singgah mereka...hehe

pembikinan award nie hanya simple dan mengambil masa sekejap sahaja, tanpa memerlukan usaha yang kreativ dan dramatik...ini disebabkan aku tidak cukup masa FREE...hahaha

walaupun, award nie simple dan xkreativ...tp bagi aku ia begitu bermakna, disebabkan oleh...
-jika blog aku tiada di dlm alam blogspot nie, adakah Banner nie akn aku cipta???
-tanpa korang, adakah aku akan cipta banner nie???

ia hanya sebagai tanda penghargaan aku kepada kwan2 ku semua, xkira lah secara rasmi @ tidak rasmi...

award ini available utk semua blogger diMalaysia nie, tidak tertakhluk kepada kwn aku sahaja, sebab, semua blogger adalah kawan kawan kita...kn .kn.

jadi, kebiasaannya ade orang kasi award nie then die kasi soalan banyak2...tp aku nak tau se je...

soalan:
1. sebab apekah korang membuat blog???
(melebihi 5 patah perkataan sahaja.)
satu penghargaan bagi ku, jika korang menampal banner yang "cute" nie dalam blog korang...kat tepi side bar jadi dah....haha

then wak entry sal nie se, skali dgn banner award...sebab aku nak gi bace gok...hahaha

TAG kepada sesiapa sahaja yg korang nak...xde limit...hehe
atleast 3org... (^^,)...then kbo la ke merk2 yg dia di tag...mcm biase2

2. ty
3. mira
4. eifa
6. CIS
7. miza
8. iffa

linkkan entry anda ke comment entry nie yer...
jasamu dikenang...

semoga perjuangan blogger m`sia akan lebih maju lagi, macam malaysia menewaskan INDONESIA agreget 4-2...haha

p/s: nie bukan contest yer...adioh xde,hehehe
just seikhlas maybe...

mesti nie the huddoh award kan...and same2 lah menaikkan trafik blog lagi yer...hehe

sekian...wslm...

Tuesday, December 28, 2010

Good Moning...

Salam...

mlm nie aku ase nak menonton movie, jadi update cikit je la, bagi memenuhi blog yang semakin kusam nieh...

ok,
rating utk cite korea n japan drama/movie
sape lagi suke???
nak list tajuk cite...ehhe
lau nak cari satu2 memang banyak tajuk, jadi bile ade list senang cket nak donload kan...ahaks

sbb aku tau, ramai peminat korea japan nieh kan???kan???
rela sengkang hidung nak tgk cite2 nie...biase 16 ep 20 ep...
yang ganas lagi, sampai ade yang sanggup beli CD wak koleksi...kan2
like kwn baek aku sorg nieh...nurul izzati ahmad namenye...so so koreaholic...kn ty kn...
(^^,)...beliau nie bab bab nie mmg ganas la...ase xsilap aku, koleksi cd die ade jgak...kn kn...
kadang2 dlm fb n blog die pom ade je ayat2 yg buat aku xpaham...dah mane xnye dalam bahase korea...*maybe die puji aku kot...ahhaha*

fhatin nur shanieza lak suke gak..ehhe...my girl saje 2 3 4 kali tgk...
cite i`m sorry i love you, cite hok die nieh promote kat aku utk tgk...

tu bahagian kwn aku yg girl...yang laki ade gak...leh tahan ramai yg paling senang aku nak wie contoh ialah mirol...hahaha...die nie lak...eh malas la nak cite sal die, just nak ucap takziah je, sbb semalam Chealsea kaloh di arsenal 3-1...haha...takziah2

rajin2 la gi jenguk blog mereka2 nih yer...hahaha


ok, sampai sini dulu, nak layan cite lak...

wslm...

Monday, December 27, 2010

90!!!

Salam...

simple from me tonight**
buke blog...checked comment sekallian, jalan2 blog
then tgk follower at my blog dah cecah 90 org...(bukan 3-0 yang m`sia dapat mlm nie)90 Okey
happy trus...
thanks you alls...

next...

eh, semenjak 2 menjak nieh aku jadi blogholic lak kan???...ehhe
nie sume sbb,
1. dah tamat blaja
2. mende yang harus buat *BW*
3. bila duk saje ade idea kne la keluarkan entry
4. dah tetapkan azam nak buat 1 entry 1 hari *cume yg contest kne TAG di CIS 1 malam 2 contest tu yang buat 2 entry 1 malam oren kontest dan kacamata*
5. xde kije laen

harap nnt bile gi kije *kat tempat prektikel dulu*
masih berpeluang tulis entry...
sbb maybe bizi ket kot...ehhe...+malas...

tanpa korang siapa lah eik`snoName di mata blogger2 laennye...

rase esyad macam kene buat banner utk hargai teman2 sekalian...ahaks
nnt ade mase esyad buat ok...(^^,)

eh...game liverpool lawan blackpool postponed jugak ke malam nieh??aduh3
ehhe...selit sal bola sikt..lau banyak2 xde org bace kan entry esyad nih..hahah


wslm...

Sunday, December 26, 2010

Just Once...

Salam...

ade sape leh dedicated ayat ayat SmS ke blog eik`snoName.???
satu sorang jadi dah...ehhe...

kan sony xlea simpan banyak2 SmS comel2, cute2, meaning2, romantik2...
jadi aku nak simpan ia dalam peti besi nie...ahaks

bleh la letak dalam ruangan komen dibawah tu...ahaks...

nak TAG ke org leh x ea???ahaks
haha, poyo je, mcm la kontest nak maen2 tag2 nih...haha


xkire lah ayat macam mane...ahaks, asal seikhlas mungkin...



sila type keyboard laptop @ pc anda yer, utk dedikasikan ayat ayat tersebut...
(^^,)


molek skali, sailent readers (SR) pom kasi yer...ahaks...aku tau ade S.R diluar sana...
haha, biar xde pom...
nak jugak

Saturday, December 25, 2010

GOJESH IN ORANGE CONTEST !!!

CONTEST INFO DI: rubi zaizi punyer blog

Salam...
oke, zaman sekarang nih dah meningkat care membuat contest melalui blog...
ganas trus zaman sekarang...tu sebab aku join, sbb nak termasuk dalam org yang ganas...haha

ok lagi skali CIS dah menggeteg akuh dgn kontes baru... 2kontes 1malam...nice from her...
cpt2 aku buat entry nie, sbb nak gi tido dah...
td ingat lepah buat kontes kaca mata leh tido, tup2, CIS kasi lagi 1...

BTW TQ CIS...nak knal CIS click CI Sany time any ware...












gamba ne time konvo abg aku kat UNIMAP...2thn lepas kot...ahha...aku yg berwana oren of couse...ahaks...SLIPAR aku pom ORENGE OKE


nie plak time lepas class, nak gi makan kat kedai depan college (Multimedia College Estern)...
college aku dibawah telekom malaysia kan....cube korang tgk THEME warna college aku, ORENGE jugak OK...sumpah aku xtipu....

time nie, kwn2 duk jeles aku duk msg, sampai jalan slow macam arnab...*knape aku pilih arnab???sbb kan die kalah dgn kura2...hahaha, slow la arnab tu...*
sedap2 duk type msg, then ade yang dengki, die letak 5 beg campur yang aku punyer 1...
1. beg givi, yang digalas DIBAHU kanan *tuan beg name edy*
2. beg merah *faris*
3. tali begnye ade di tegkuk aku menghala ke belakang *safone*
4. beg perempuan *munirah*
5. beg aku yang digalas kebelakang *esyad*

ok...

sal warna kesukaan:
aku mmg suke warna Orenge dah, maybe ramai dah kwn2 aku tau...
aku ade slipar orange, aku minat air carrot susu sbb ia orange, aku minat netherland sbb negara dia orange, aku ade baju orange 4 ke 5 helai...hehe, itu hidup aku dgn orange...haha

eh xlae ke nak letak gamba orange lagi???ade lagi nie gamba...haha
dalam fb *syed esyad* ade gak letak satu album bernama
dlm tu ade gamba2 oren yg aku copy dri google...thanks to beliau...google chrome...

kne tag ke 6 org:

1. ila
3. ty *maybe die bizi*
4. mira
5. itik kejam *penah buat contest baju raya, banner warna oren*
6. iffa

tarikh tutup 14 jan 2011


special thanks to CIS sbb dah TAG esayd...



CONTEST AKU DAN KACAMATA


Salam...

aku ingat malas nak buat entry malam nih, dek kerana keletisan utk jadual aku hari nie...
tp dah ditag oleh CIS , jadi mesti harus buat dulu...kwn2 blog penting first...kan3
tanpa mereka sape lah saya...maybe buat entry then aku yang komen sendiri...*kalu xde kwan2 blogg gitu la jadinya* tp aku brungtung ade gak kwn2 blog nih...hahaha
tanks korang....

telah di TAG oleh CIS va va voom, jgn mara yer...TERejas cikit name...ahaks

kontest dari blog SANDIWARA SEORANG INSAN

sape sape nak join jgak sile click SINI

always ade syarat...

1. tarikh tutup 12 jan 2011
2. kne letak gambar berkaca mata hitam*xkire ori @ gamba edit*
3. kne letak banner, like always same with other contest
4. follow @ x, hanye suke dari hati
5. TAG 2org
6. tinggal linknya di blog tuan empunya kontest


hahahha...
nie lah kesannye CIS, sbb suruh esyad join contest nnih...
esayd xde gambar bekacamata hitam, dan nie je satu yg esyad ade...
huhuhuuhu...rasekan....

*pandai jugak aku mengedit*

eik`snoName TAGging:

1. miza yusof
2. eifa

nak tag lebih sorang leh??haha
kan kne bahang nyepak lak kan blog aku nih...

gambar ade dibawah....haha
























smart tobak ah!!!
hahahahahahahahahahaha

Friday, December 24, 2010

Award dari...

'Create

Salam...

aku malas nak tulis entry malam nie, kes letih and xde idea tek...
tp kat shoutmix aku ade org kasi aku satu award...hahaha
dari blog CATATAN LOQMAN HAKIM...ahaks
suke suke...bukan senang nak dapat award nih....haha
hanye blogger yang TEGAR mcm aku je...hua3
ayt nak kne kutuk di org...haha

ok2...
btw tq krn kasi eik`snoName award nie....

suke berblog...


ok, nak cakap sket sal nuffnang nih...eheh
pada masa sekarang, nuffnang aku masih belum mencukupi lagi,
same lah macam kornag kan,...
jadi jom kite pakat same same click nuffnang di blog kawan kawan kite yer...
same same tolong menolong...tagline wonderpetd *kirjesame*
mmg la ayt2 aku nie nampak nak suh korang click nuffnang aku kan???
tp mmg betol pom...just ini bukan paksaan..hehe
sape xnak promote nuffnang die....
kadang kdang di blog org len ade gak pakai mende lain selain nuffnang nih...
jadi, ringan ringan tangan lah ye click utk dieorg...
bukan susah pom...hehehe


benarnye bukan nak promote sgt, cume xde idea jew...xdan mikir lagi
sbb blog eik`snoName nie always MIKIR utk tulis entry baru, xmacam blog org laen...
1hari ade 2 3 entry yang dikeluarkan...
kadang kadang, aku ade tanye jgak org2, mcm mane dieorg leh tulis entry 2 3 entry dlm 1hari.
mrk jawab, ko tulis je ape yang berlaku dalam hari2 hidup ko...gitu...

tapi aku xleh macam tu, sbb hidup aku sari sari xde perkare best2 pom berlaku...
kan kalu tulis stiap ape yang aku buat dari bgn tido sampai ke tido balik, ade je aku kne BAHANG PENYEPAK...hahaha
bosan doe...
cth perkara aku buat hari nie: bgn tido, solat, sarapan, then maen game bola (pro evolution scocer PES2011)...sampai MAGRIB...
stright dari pagi sampai magrib, xbuat mende lain...just breti makan, dan solat jeh...
haaaa, npk kan aktiviti bosan disitu...ahaks...

ok lah, td aku cakap malas nak tulis entry kn...
xde idea kan...
nie jadi banyak lah plak...NIPU btol la blog nie...
kejap cakap, malas, kejap cakap xde idea...
tup...tup...ade jugak entry baru hampeh toi eik`snoName nih...

eh btw, ade xlagi org buat entry KUTUK BLOG sendiri ea???
aku ase macam nak try lah skali...har4

esok kol 5ptg ade game futsal lak...bola aje tp xmaju2 pom...hahahahahaha

ok lah...
wslm...
chow chin chow....



Wednesday, December 22, 2010

Segmen Jom Berkenalan


Salam...

semalam duk sibuk2 aku bertonggek di blog kawan2 ku, terjumpe lah satu entry nie...
die pasal SEGMEN JOM BERKENALAN...
jadi aku pom ingat nak join jgak lah, just utk saje saje...ahaks...
btw, aku jumpe entry sal segmen nie di blog MIZA YUSOF
...
hye MIZA...

THANKS TO eifa KERANA MENGGETAG eik`snoName...
hehehe...hehehehhehehehe*walaupon dan kantoi awl sikit*

ok, segmen bermula...

tatikh closenye: 3Januari 2011


1. apakah status anda (single berpunye berkhawin bercerai)
- tuan blog eik`snoName masih single dan sedang mencari yang sesuai, dan sape2 nak berkenalan tu bolehlah....inbox no phone ke my facebook *syed esyad*
haha, tanye sangat...mitok no lalu lah, bile ade peluang nie...
tp kabo lah lu dari blog eik`snoName...hahahahahahahha
~

2. Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
- eik`snoName, adalah seorang pelajar multimedia college estern *kuala terengganu*
- baru sahaja menamatkan pengajian dalam bidang Diploma In Telecommunication Engineering
- bulan ..../08/2011 adalah hari menerima sijil diploma di Cyberjaya *jom pakat2 gi tgk...hehe*
- cita cita masih samar,,,macam time skolah rendah, skali tanye skali tukar cita cita...haha
- sekarang menganggur sementara menunggu bul
an 8
- bulan 1 nie gi KL, kije dgn bos yang tempat prektikel dulu, bos panggil ajop kije sementara KONVO day...haha **syarikat KEJU-TIE SDN. BHD**
-name sy: syed ahmad irsyad bin syed sagaf
-26/02/1990*nok hadioh*
-duk kuala terengganu...
- pic:

3. Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)
- hmm...nama blog eik`snoName
- pada suatu hari...blog ini terjadi...tamat, clap your hand *harus*

4. Apa pandangan anda tentang dunia blog?
- tidak dan nak pandang lagi la...ahaks,
dunia blog ini teleh membuat aku rajin membaca dan secara ammnya, mengajar kita tentang cara cara penulisan yang lebih matang...tp kalu bab bab grammar nie jgn ditiru dari blog, sbb manyak blog pakai tibai saje bahasanya...terutama eik`snoName...tp xsemua blog lah, ade jgak blog yang mempamerkan penulisan english dan bahasa yang power dan teratur...
disini jugalah, kami bercoretan ttg diri sendiri, kawan2 dan manyak lagi lor..
kalau nak kutuk seseorg pom buleh dlm blog nie....
xcaye, try lah kutuk m`sia ke, gerenti esok front page berita harian punyer...haha

5. Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
- eh, nak berblog, berblog je la...nie ape nak trime nasihat plak, mcm lah aku nie kaunselor...
hahaha
gurau2...kpd blogger yang baru...gi kat google search *nasihat jika ingin berblogging* gerentii ade banyak nasihat situ...haha, tula gunaya GOOGLE SEARCH....hahaha
aku xde idea nak wie nasihat nie...aku pom bkn ganas sgt bab berblog nie
korang bace nasihat dari org len lah ye...
just satu jew...jika nak suruh org mari lawat blog kite...jgn lah kite gi dekat blog diorg then tulis dekat comment @ shout mix tu...(mari lawat blog saya, ataupom kasi link blog kite then suruh diorg lawat blog kite...nnt org bukan mari lawat, tp menyekit dgn skill kite....hahaa
kalau nak org mari, kita slalu la pegi lawat blog dieorg, ataupun kasi ayt2 yang biar mrk terdetik dihati nak mari lawat blog kite...ayt saico gitu...haha

6. Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
- UNIK...blog nie tiada keunikannya, sbb...blog ini hanya blog aku..
aku pom xtau la ape yang unik sgt...cume blog aku nie...
menggunakan fakta yg betol ttg diri aku...dan 100% idea aku, xde COPY n TEA idea org atau dari mane2 surat kabar, cth: copy surat kabar online ttg sesuatu berita hangat then paste kat blog..kije malas tu*idea mane???*...
kalu ade idea aku wak entry baru...kalu xdok...xde la..

7. Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
- tak tahu lagi lah...xde perangcangan lagi...maybe kalau ade awek nnt, then aku clash dgn die ke, aku gaduh dgn die ke...aku jadi sedih...aku breti la kot...hahaha

eik`snoName menggetek:
2. CiS
3. mira
4. ila
5. sape sapeh lah yang bace entry nih...hehe


syarat2 join:
- letak banner seperti diatas
- tulis entry sal SEGMEN JOM BERKENALAN
- tinggalkan link entry nie ke comment BLOG TUAN SEGMEN


done....ahaks
sila ....

BLOG AKU NIE XLEA LETAK WARNA WARNI TULISANNYA...JADI...SILA PEDIHKAN MATA ANDA DGN TULISAN WARNA PUTIH....SORRY EKK...THEME DIE MMG GITU DAH KOT

Tuesday, December 21, 2010

Hmmm....

Salam.

Baru nak tulis new entry, tp mulut mengeluarkan bunyi yang berbunyi (hrmmm).
itu tandenye, otak sedang diperah bagi mengeluarkan idea idea yang boleh ditatap, ditelan, dibaca, dan dikutuk oleh para para penulis yang tidak diiktiraf dari blog blog lainnya...termasuk jugak blog eik`snoName...

Sedang berfikir...
idea tidak keluar keluar sebabnya, petang tadi dah dapat idea, jadi ingat malam nie nak menaip lah...tp ini hasilnya.LUPA

sebetulnya aku dah lupa ape topik yang ingin ku keluarkan pada petang tadi, aku hanya manusia biase...kih3


ok3...
gini, aku cite sal satu perangai buruk aku lah...

aku, biasenye malam malam aku akan on9
xkire lah fb ke, tagged ke, ym ker dan lain lain...
then selepas aku melakukan ini semua, kadang kadang aku akan bermsg dengan menggunakan hp sony C510 jenis nie, sila click untuk melihat....

then pabila jew aku off my laptop, aku akan bermsg diatas katil...
selang beberapa minit, walaupon sedang hangat bermsg..
aku akan senyap...
mesej xbalas...

ape dah berlaku pada aku????????
aku tertidor dengan tidak sengaja..
perkara nie bukan jarang jarang berlaku, tapi memang selalu berlaku...
tengah khusyuk khusyuk bermesej, tibe tibe senyap.....
wah malu betoi, memang tabiat gni aku tidak reti nak atasinye...
walaupon aku dah cuba TIDAK sedaya upaya...hehe
hok lebih teruk lagi...kalu sape sape yang bermsej dgn aku, tibe tibe dpt perkataan yang pelik pelik yang tidak boleh dibaca...mase tuh, aku dah MAMAI sedang menaip msg....
ahaha

tu la kije yang memalukan time msg mase atas katil aku...
msg je atas katil...2 3 minit lepas tu..aku kecundang...
hehe...btoi kn fhtn...??ehhe

Sunday, December 19, 2010

Kontest Blog Terkemas

Link kepada blog kontest punya entry: Kontest Blog Terkemas


Salam...
sedang sedang aku berjalan jalan diblog blogger yang TEGAR...aku ternampak Kontest Blog Terkemas nie di blog Ila...

eh, tibe tibe nampak menarik jew kontest nie, walaupon syarat2 nak masuk nie aku xlayak...
knape aku xlayak>???
sbbnya, name pom KONTEST BLOG TERKEMAS...
blog akuh nie manelah PENAH KEMAS, selalu berserabut dan tidak cool and entry2 pom tidak menarik...
haha

tapi aku join jugak kontest nie...sebab nak cube try test nasib...
manelah tahu ade luck kat sini...xsaje saje DAPAT HADIAH MISTERI...ahaks
INSYAALLAH...

syarat nak join kontest nie adalah teramat simple...
just,
1. letak BANNER yang terpapar diatas...
2. buat entry bertajuk Kontest Blog Terkemas...
3. follow blog beliau atau tidak follow *tidak ade paksaan, tp aku follow jew*...
4. TAG kepada 3 org rakan...
5. letak link entry ini dalam komen kat blog beliau...
6. tunggu nasib kita setelah kita berusaha...
7. Insyaallah dapat...amin...

just semudah 1 2 3 4 5 6 7...

dan last skali aku ingin memenuhi syarat kontest, iaitu tag kepada TIGA org only...
jadi aku terpaksa pilih 3 org...org tersebut adalah seperti berikut...

1. itikkejam...
2. eifa...

aku tag itik kejam sebab, blog beliau TIDAK KEMAS...hehe *gurau je..*
aku tag eifa sebab, blog beliau mempamerkan sesuatu yang best *lagunya, aku minat*...hehe
aku tag blog ai hachiko sebab, blog beliau aku minat bacenye, dan beliau my best freind...*support her dlm contest dlm blog nie, beliau smagat lau ade contest2 nie...hehe*

ok, sampai disini dahulu...
harap kepada yang join kontest nie dan contestang yang BERTUAH akan menang, INSYAALLAH...
doa2 kan lah kami semuaya...hehe

nak bodek tuan punyer blog kontest nie, mesti beliau xmakan bodekkan kan...hehe
jadi just usehe dan bertawakkal sahaja...

BANNER UNTUK MEMERIAHKAN LAGI ADE DISIBEBAR SEBELAH KANAN ATAS...TQ

wasalm...




Friday, December 17, 2010

Help me here...

Salam...

like always, i need to update my eik`snoName with new entry at least One entry per day...
Therefore now i`m trying to full filled my goal entry...
haha

starts...
semarin dan pagi tadi, aku dan syed syafiq bersungguh berJogging...
xtahu kenape..haha, maybe nak sihatkan lagi badan nie kot...
last jogging bile tah...lupe dah...xkn duk makan tido je...
kadang2 kne la jog jgak....hahaha....
sungguh molek kan...
next plan, tommorow mornig, if dosent rain
me and syafiq will jogg again..ahaha
who wants to join us...jom jom...
okey, it ends here, sorry with english spelling and grammar...

next...
sape sape leh tolong eik`snoName???
tolongnye senang ajer, iaitu...
camner nak download game RED ALERT 2??
aku tau game nie game lame dah...
aku pom dah puas maen game nie...cdnye pom aku ade...
tp cidi yer dah rosak, xlea nak install dah...
nak beli yang baru...bazir kot, tu pasal aku ask someone where to download this game, sbb lau download cite tu aku bleh gak la sikit2, tp lau game nie, xreti terus.hahaha

jadi sesiapa leh tlg, please tlg neh...
kasi linknye sudah...hehe

lastly...
selamat berjaya untuk Team Malaysia di vietnam nnt...
kekalkan kemenangan korang...
chaiyok2








Kemajuan berlaku...

Salam....

this time i will present to you...
the latest update after i`ve joined something from blog BLOGLARIAN...
before this my eik`snoName is low of traffic..
now...eik`snoName is sesak dengan traffic...
sampai jemmed trus...haha

saksikan ratting terkini daripada nuffnang eik`noName...
yang sebelum ini tidak pernah sampai ratting setinggi mcm nie...
picture...

sukenye beliau...haha
thanks to bloglarian...




Wednesday, December 15, 2010

Road TAX

Salam...

like always, aku datang berblog lagi...ahaks

kali nie ade cite sal road tax aku cikit...
minggu lepas lepas, ade kawan aku nie, name die YOL...
(last week, kwn aku name die YOL)

die nak keelek ko klate, jadi dio pinje la aku punyo motoshikal...
(die nak balik ke kg die, kelantan..jadi die pinjam la motosikal aku)

motoshikal aku nie, roadtak dio aku bubuh dale bek duek...(moto aku nie roadtax die aku letak dalam aku punyer beg duit)

jadi aku wie la road tax aku nie ko yol, dio pom gi la ko banda, beli tiket...(aku wie roadtax ke yol, die pom gi la ke bandar untuk beli tiket)

then lepah dio keelek diri banda, dio wie la akuu punyo kuci muto...
(lepah die balik dari bandar, die beri lah kunci moto aku tu ke aku)

male tuh, dio keelek ko klate nek bah...
(mlm tu die naek la bas utk balik ke kelantan)

15minit lepas die bertolak, aku baru sedo, yang roadtax aku masih dengan yol...
samapai kelantan roadtax aku kali nie...ahahhaha
then aku mesej die n suh die pos...

hari khamis lepas, die pom pos la aku punyer roadtax...
sepanjang hari aku xde roadtax, terbabtut aku punyer perjalanan untuk keluar2 naek moto, kes xdok roadtax...polis lok ramai skrg nie wak operasi...

than,
hari nie roadtax tu sapa ke umah aku...
cukup suke aku...
esok pagi, aku plan lalu dah nak pi jogging dgn syafiq...hehe
tp yang sedihnye...seminggu roadtax xde...dari khamis sampai hari rabu...
sedih toi....

tp...
thanks to yol sbb dah pos roadtax aku tuh...
nnt lau kite jumpe aku belanje mu minum kali...
upah pos roadtax...sbb mu pos tu gune duit rm4.65
sian ke mu kn...hehe

lastly....
entry nie aku khaskan kepada BLOGLARIAN...
kerana, selepas aku join something kat blog die...
traffik blog aku jadi bizi terus...sesak...
hehehe
suke2...
tq2 to bloglarian yer...
hehhehe...n tq to sesiape sahaje yang melawat blog aku
secara aku sedar atau secara aku xsedar...


SEDIKIT INFO..SEKARANG MALAYSIA 1 - 0 VIETNAM
GOOD...NICE HEADER SAFEE SALI...KEKALKAN DAN MENANG GAME NIE
wslm...

Monday, December 13, 2010

Tips MELAJUKAN broadband...

Salam...

aku ingin mulakan coretan dengan ayat seperti berikut:

AKU TAHU!!!!
aku tahu korang dah jarang menggunakan Broadband.
xkirelah dari Celcom ker, Maxis ker, Digi ker, whatever ker...
masing masing dah duk sibuk menggunakan Streamyx *mcm aku ni*haha
dan p1 wimax yang terbaru...

walaubagaimanapun,
masih ade lagi pengguna yang setia dengan sejenis alat yang membolehkan mereka on9 hanya dengan sekali cucuk sahaja...

sekarang, aku ingin kongsikan sedikit tips la kirenye, pasal MELAJUKAN broadband...
yang nie mmg dah dibuktikan berkesan la, sbb aku sendiri dah try...tp yang celcom broadband jela....yang jenama laen aku xtest lagi...


first:
buke youtube...dan cari satu video*xkire lah video ape pom*, pasang video tu semasa kita menggunakan broadband...bile habis video tu, pasang lagi, dan lagi, dan lagi...
ia akan menjadi lebih laju SEDIKIT...


second:
broadband yang menggunakan VODAFONE...
pergi dekat setting, amik setting usage, then click DELETE...maklumat2 yang ade dlm tuh...
VODAFONE CONNECT LITE lau ade mende nie leh la buat...lau xde, cari org yang ade, copy installer die...

telah diprovedkan berjaya melajukan broadband...






Sunday, December 12, 2010

Sesaat mengambil Masa...


Salam...

terpusing2 aku di blog kwn2...terjumpe la satu due peraduan...
tp lau bab peraduan dlm blog nie aku ase aku masih xlayak, sbb aku nie
xde komitment yang tinggi utk blog akuh nie...huhu

tp ade aku jumpe satu blog nie, SHINO namenye, die post entry sal BLOG LARIAN...
nampak macam interesting, tp aku xtau care aplikasikannya ke dlm blog aku...
jadi aku REMBAT je la, ikot suke aku...xkesah la legal ke xlegal..sbb die ade tulis (.dftr blog korg klu nk trmsk dlm list)...tp xtau caranya, sbb die xoyak pom..huhu
then aku tanye2 dapat la link kat mane nak DAFTAR...
jadi sesiapa yang nak daftat gi kat: http://bloglarian.blogspot.com/

nie banner die...




blog larian nie ade slogan tau x...huhu
slogan yer adelah:

eik`snoName suka BLOGWALKING kerana sbb bw nie leh happykan hati sya dan menambah kawan2 yang SPORTINg doe dari blog2 sekalian alam.....huhu

jadi ke xjadi sal BlogLarian nie, aku nak tag jugek ke 4 org...iaitu...

1. ty
2. miza

tambahan...baru dapt info...daftar sal blog larian nie di :
daftar dulu yer....ade dah syarat2nye disana

dan nie aku nak selitkan sikit gamba bagi ghetering baru nie....
layan yer...


ty yang suke suke dgn pasangan baiknya T

kiri: eik`snoName, Syafix...didepan: eyemeroll





Saturday, December 11, 2010

Gethering...

Salam...

pada 11/12/2010
kami segerombolan pelajar bekas SMKBB dan pelajar SKPH
telah menghadiri satu gethring yang berjalan...haha

lebih kurang 20 + - orang telah menyertainya...
walau dgn secara rasmi mahupun tidak rasmi...

acara...
12 tgh hari lebih selepas semua berkumpol, masing2 makan2 dan diakhiri dgn upacara membelah KEK gethering dan kek birthday...

kek besday *bab kate TY ahmd* nie telah ditujukan kepada mirol, ini kerana hanya BESDAY beliau sahaja yang kene pada bulan 12...iaitu 31/12/2010

kek pula diMAKKING by sabiha, ahli UITM sek Kulimenari....

dan semuanie berjalan atas rancangan asal JOE...thanks to beliau....


selepas upacara di Mc Donald, kami menuju ke Masjid Terapung untuk solat zohor...
then menuju ke puncak negara....iaitu TER (Terengganu Equetrien Resort)
aku tau ejaan silap...

di TER kami bermain boling utk satu game seramai 8 org dan seorg secara haram heehe, just kongsi, ty ahmd n T yati...haha mereke nie bergilir2 bermain atas satu name...

juara boling group A= pertama joe
kedua Amer Z
ketiga eik`snoName
keempat adib

juara group B= 1. sapik cat
2. amer limbung
3. TY dgn T
4. sabiha

masing2 mempunyai skills untuk menuju keLONGKANG, tiada seorg pom yang miss utk tuju ke longkang, tah2 tuan punyer blog nie...hahahaha

but, ini semua mmg menjadi kenangan lah...
bahagian gamba pula...nnt kne kumpol dulu hok ade kamera td....
TQ to hasyir krn menyumbang equipment camera...

tp sementara mereka mereka nie bermain boling....
aku sbg ajk, begitu juga 2 3 org ahli ghatering yang lain medapat KESAAN...
ade 2 ajk yang menghilang...AJK *bendahari dan tempat *
korang cari sendiri lah ye sape bendahari dan ajk tempat....usaha tangga kejayaan
hahaha...kemane mereka???photoshooting ka???date ka???mane....mane....mane?????



last but not least....to all of you that hadir ...


Friday, December 10, 2010

Serangga...

Salam...

petang tadi, aku dan kawan kawan setting game futsal,
adalah kerana ingin mengisi masa lapang...

tp nie bukan mengapa aku ingin menulis...
topiknya ialah...

baru nie aku gi tido dekat kolej, dengan membawa beberapai helai baju didalah sebuah beg...
then, pakaian utk bermain futsal aku ade didalam beg tersebut...
pabila aku ingin mengambilnya....

tiba
tiba
tiba....

seekor LIPAS keluar dari dalam beg....
hahahha, aku membawa balik seeokr lipas daripada kolej...
tah bila au die masuk...
3hari beg tu xdibuka, baru hari nie aku bukanya....
hahahahahaha

habis seluar bola aku BERBAU LIPAS,
walaupom aku dah sembur separuh perfumes....
baunya masih degil....


dah la dekat kolej aku terkenal dgn tkt pada lipas...
padahal, bkn aku sorg je yang tkt ke lipas...
mereka2 yang dikeliling aku sume tkt ke lipas...
cume aku je hok jujur kbo aku tkt ke lipas....
time kat asrama....bile ade lipas, sume pakat lari...tp aku je yang dikatakan tkt kpd lipas...

eeee...mmg busuk lah lipas oww...

eaaaa...Award from Eifa


AWARD BLOGGER HARAPAN??
hahahaha,
blog eik`snoName leh award nie??xlogik je...haha
thank you eifa
yg comel+baik hati kerana bagi award ni!
suke esyad


kewajipan untuk Award ada disini ^^


1. why i like this blog eifa
sbb, blog die cantik, ceria, penulisan die best, tuan die comel,
name bermula dgn E, aku pom e jgak...
hahaha
rajin mai blog eik`snoName

2. reaksi lepas dapat award ni.
pergi tandas...basuh muka...


3. tag to other bloggers.
Ila
Iffa
Mira Hussin

lau ade kesifatan free mase tu amik la ye....huhuhu

xde idea...

salam...
hari ini dan 2 3 hari nie idea tidak kesampaian, xmacam pakar2 blog yg laen, tiap hari ade 2 3 entry, aku nie hampeh....

tp bagi mengisi entry dari kekurangan tulisan, jadi aku pom mari merapu disini...

mcm biase...keadaan di kolej aku akan update sokmo...jadi skrg sal Slide presentation...
baru nie selepas presentation final...lecture aku suh aku kumpul semua slide kwn2 n burn into CD...
mule2 ase cam bangge gak la...dpt jadi org penting, tp aku xlea bangge saje, kne bertindak skali...
skrg aku dah kumpol...aku dah inform kwn2 lanen, suh emailkan kpd aku...

tp sorang je masih xsend...sbb die xdpt nak send lagi, atas sbb2 yang aku xnak cakap sini...hehhe
aku kene tunggu 1 slide lagi utk diburnkan...then aku harap lecture xmarh la....huhuhu
tp aku tau lecture aku sumenye baek2...terutama Cik Tiha...then En Amer...
syg ase nak tinggalkan mrk nie sume, setelah banyak ilmu dan kenangan bersame mrk....

bab kate cik tiha...*aku nie spy die kpd student2 DTE batch aku*
huhu, terharu jgak...
sbb, die selalu bace entry2 aku nih..
lau die bace entry nie xtau la aku nk ckp ape...
huhu
tp aku tau die sporting...

kami sekelas mmg *org ganu ckp KACIK lah*
cume kadang2 je kami nie buat hal, then kne marah la...
padam muke kami...huhu

tp siyes aku ckp, sbb cik tiha lah aku bersemangat nak blaja subjek MATH....
nie bkn nak bodek ke ape ke...tp realiti...
sbb die ade care die sendiri yang membuatkan aku jadi semangat subjek math nie...
mmg aku smgt lah...tp masuk MATH 3 dah bertukar lect....
lecture math 3 ialah en hanif....
die ngajar simple, tp best jgak..huhu
just, result math 3 aku menurun sket....

tp aku ase bkn sbb pertukaran lecture, tp sbb plajar2 kne tukar dari hostel ke rumah sewe....
kes rumah sewe nie jauh dari kolej...n bla bla bla...panjang lagi...mals dah nak bahas...hahaha

okla....
kpd sape2 yang terkandung dlm entry nie, saya eiksyad ingin meminta maaf jika ade terkasar bahasa....

nie mesti ade peminat baru duk bace entry nie..ahaks...
tq juge kpd Fhatin Nur Shanieza...krn sudi lawat kat blog yg sedang merapu nie...ahaks

Wslm....



Wednesday, December 8, 2010

JiLiding Report Book...

Salam ukhwah...

firstly, i wanna to wish to all muslims Happy Maal Hijrah 1432...

Coretan Starts...
After struggling for two and half year at Multimedia College Eastern, in course Diploma In Telecommunication Engineering...now i`m free from it.
aku xnak cakap speaking panjang2, jadinye...
TERIMA KASIH kepada seluruh warga MMCE kerana telah menjadikan aku sebagai student Diploma yang diiktiraf walaupun masih belum mengharungi hari besar iaitu convocation.
aku telahpun lepas dari tahap pertama....

aku juga ingin berterima kasih kepada seluruh warga Lecture terutama Lecture Engineering, kerana merekalah aku akan mendapat segulung kertas yang dipanggil DIPLOMA.

Kepada teman teman seperjuangan, terima kasih kepada korang juga, tanpa korang tiadalah gelak tawa kita bersama....

sekarang bersedia dengan alam baru, dan yang paling penting, kite pakat meriahkan hari Graduasi DAy deh....

Kepada report report yang sedang membuatkan kepala student mmce tu menjadi FENIM, cepat cepatlah bagi jalan penyelesaian kpd pelajar2 tersebut....

Sekian dari pelajar DTE batch 10 sesi 2008 - 2010...

Sunday, December 5, 2010

Starts something new...

Something new...
after long time been nerd from this blog,
now i`m back with new, idea new info, new tips and wants to search what is new in this world.

my english still like before, grammar upside down,
languages broken, spelling not correct...but my eyes are still blue...
hehe

after gone through lot of prectical experiences,
making report, present a presentation and after binding report, now i`m just an ordinary person
with new ....all new la...but me is me, nothing changes..

so, what i`m trying to say....
I`M BACK....
till next new entry from me...
wasalam...

Tuesday, October 26, 2010

New life...

Salam...

sorry lame xadd new entry. biasela keadaan yg......haha
ok back to topic...

dulu dulu aku ade post pasal boss prektikel aku ajak aku kije kat cawangan KL kan...
dan sekarang aku telah sampai di Gombak...
hari ni adalah hari pertama aku bekerja di gombak...
tp bukan untuk jangka masa yang lama...just seminggu jew...
aku disini bersama seorng kawan aku Safwan...
ari petama xde kije lagi kne buat..just lepak dalam BILIK TIDO...
hahaha
ye, aku tinggal di pejabat je...ade bilik ...aku lah pekerja, aku lah tuan rumah, aku lah JAGA untuk pejabat nie...hahhahaha
selesa gak la,untuk tinggal 2org selama 1minggu...tp kalu bos buat angin mahal die...ade je aku kne duk 2minggu..haha
mmg kompem la aku beli tiket bas tembo balik trganu..hahahahha
bukan ape...hal report terumbang ambing agi...dah la slide presentation pom xbuat agi...report harian je hok jalan dgb smooth...hahaha

aku menetap di Sri Gemilang ape tah, lupe dah...
dibawak syarikat KEJU-TIE SDN.BHD
syarikat kontraktor class B...yang menjalankan pemasangan Kabel2 ta;efon...
cable cooper dan fiber Optic...
kawasan...Tmn Seri Gombak batu Caves selangor....

ok...start belaja cakap KL...haha
Teh beng satu kepada Teh Ais satu...
Kuoh kpd Kuah...
hahahhahahhahahhaa....

sila lawati : http://eyemeroll.com/
laman blog berjiwa bebas yang mempunyai beberapa org penulis yang bukan PRO///termasuk aku...haha

Tuesday, October 19, 2010

Although...

Salam...

Firstly i wan to say sorry because this blog were so nerd lately...this is because
of the prectical present and report...

fuhh speaking aku kat atas tu, dah la grammar thungang langgang,...
haha, nie kes kne present dlm english and report pom english....ahaks...

sorry laa, lame dah xupdate...
bercampur baur perasaan malas dan malas nie...
huk3
nnt lau ade mase lagi, aku update plak...

wish me luck in prektikel ekk...
biar aku jadi rajin2 ket nak wak persediaan present n report...
huk3

tamat prektikel 18/11/2010
perjumpaan utk lecture menyelia persediaan utk Big day: 20/11/2010
tarikh present...xde dlm otak aku bile tarikhnye...ahaks

ok sampai cini dulu yer...
wasalam...

dan sorry xdan nak jenguk dan kacau2 blog kwn2 ku di blog2 korang yer...
sorry sorry.
ade mase aku akan lancor ke blog2 korang yer...

Thursday, October 14, 2010

Update sekejap...

Salam...
sorry kerana lama xletak new entry...
lately aku sedikat malas nak on9...fb pom jarang3
hari minggu je pom on9...

ok...
ari nie nak kongsi video yang agak......ket...
sama2 kite nengoknye yer...huhu

tp yang malangnya....
line internet skrg nie BETAP LAMBAT SLOW HAMPEH...
jadi xlea nak upload dlm blog...jadi korang gi tengok kat YouTube ea...

Thursday, October 7, 2010

07/10/10

Salam...

ini bukan tarikh Syiekh Muzafar punyer perkhawinan...
ini adalah tarikh sekarang

kali ini aku ingin memberi info tengtang zaman sekarang berkaitan islamic sikit,
insyaallah same2 kite buat pedoman.

zaman sekarang, tahap hiburan telah menguasai dunia, macam2 program telah diterbitkan
spt: Jom Heboh, Sua Rasa, Mentor, One In a million dan banyak lagi, kalu aku tulis satu2 buleh belok jari.

tp itu tak kesah lah, sbb masing2 mempunyai pendapat masing2.
yang aku kesali ialah.....

jika kita pergi ke tempat begini dan begni...
adakah 100% umat Islam menunaikan solat 5 waktu???
itu untuk pengunjung...
tapi bagi para peniaga @ sape2 yang berkaitan dengan program sebegini, adakah 100% umat Islam menunaikan solat 5 waktu???

aku mengatakan ini bukan kerna menuduh @ menundng jari kepada sesiapa, tetapi aku telah mengalaminya sendiri...

pada 15-17 julai 2010
aku telah menjadi penjual Celcom Broadband di Pc fair Terengganu di Terengganu Trade Centre (TTC)...
nak dijadikan cerita...*bukakn nak riak @ bangga diri tp*
dekat Buff celcom nie, ade lebih kurang 8-10 org penjual celcom,
dan pada masa aku disitu....
gini: bermula pukul 11am-11pm
hanya dan PASTI aku sorang sahaja diantara 8-10 orang nie pergi solat 5 waktu
yang lain, lelaki mahupon perempuan setiap saat hanya menjual di buff dan melayan para pengunjung...mereka hanya berhenti rehat utk makan dan ada dikalangan mereka tidak rehat terus...
ini bukan kes tuduh, tp mmg berlaku...kalu aku menipu @ hanya aku nak menunjuk2 yang aku ne baik, memang aku berdosa lah, sbb aku xde niat lain daripada mengingatkan kawan2 seIslam ku...
bagi perempuan yang menjual itu aku tidak kesah manelah, sbb mane la tau kot2 mereka UZUR BERJEMAAH ke.....

yang aku nak tekankan disini ialah....
inilah rakyat Islam zaman sekarang, lebih pengtingkan duit daripada Ukhrowi...
aku sedar, aku juga tidak lari dari melakukan dosa, tp xkan solat 5waktu yang wajib pom xdapat nak tunaikan....

dan ini yang berlaku...
aku cakap dekat boss disitu
:boss, saya nak pergi ambil angin diluar sekejap boleh???
boss, ok tp jgn lame2*padahal itu hanya alasan, time tu aku pergi solat* itulah yang berlaku selama 3hari aku disitu:

aku segan jugak nak ajak mereka pergi solat, sbb kebanyakan mereka dah dewasa...
dan siapa aku nak masuk campur urusan org.....

dan sekarang 08-09 oktober 2010
sua rasa akan bertapak di perkarangan Pulau Warisan Terengganu bersebelahan Pasar Payang.
dan tempat ini baru sahaja siap dibina...masih baru lagi....
dan pada penglihatan aku...dimana mereka bina surau???
macam mana mereka nak solat???'
mungkin ada surau yang berdekatan, mungkin di Pasar Payang...
dan adakah mereka sanggup pergi jauh semata mata nak solat???
itulah...
manusia akhir zaman....

aku hanya insan hina yang sama seperti manusia2 lain yang tidak pernah bebas dari melakukan dosa kecil mahupun dosa besar....
jom kita menegakkan agama yang mulia ini...
jadikanlah pedoman buat korang dan juga AKU SENDIRI...

wassalam...

Monday, October 4, 2010

N71

Salam...

mesti korang ingat aku akan bertype sal N71 kan....
hhahaha...sorry tekaan anda silap...
duit rm300 telah terlepas...

sbb kali nie aku nak cakap sal hari Isnin...
haha

banyak yang special dalam hari isnin.
salah satunya...
hari sunat utk kita beribadat, kebiasaannya Puasa
hari sunat utk kita memotong kuku
dll...

tp ape yang berlaku dalam hidup aku hari nie>????
masih menjadi persoalan...

.
.
.
.
.
ermm...
hari nie tidak la begitu special mane...
tp bagi aku ia special, krn....
aku telah membeli sepasang HEELS
haaaa????
buat ape, heels kan utk wannita...
bukan heels la, tu gimmick je...

kan korang tau pemilik blog ini begitu obses degan BOLA....
jadi, hari ini aku telah membeli kasut futsal yang berharga rm119, tidak la mahal mane, sbb low bujet boh...semua kasut yang aku kenan sampai rm200 lebih...nak mampus beli yang tu...
nak harap duit elaun prektikel yang ciput nie...xdan....lepas buat makan dan minyak moto jah...


eh, nie bukan kasut aku, tapi anak sedara aku la..: Syed Luqmanulhakim bin Syed saiful rahimi
umur 3thn...ada adik umur 2tahun Syarifah Nur Humaira` binti syed saiful rahimi

nie dia..terserlah....saiz 7...predetor X

Layari New Page of information and new interesting blog...di : eyemeroll.com

Saturday, October 2, 2010

Special Tribute...

Salam...

this entry is especially i dedicated to Nurul Izzati Binti Ahmad
because...03/10/1990 is the day that she was borned...
hah>...aku tulis in bm dah la...grammar aku tunggang langgang dah tu...ahaks

izzati nie dipanggil TY...
ty nie die berpewatakan cmel...
baik...
mesra...
gile2 sporting...
suke kareoke dgn tmn baiknya T...(best suare die kate anas)
tinggi...*tapi sekarang aku aku dah same tinggi dengan die...hahaha*
mmg rugi la org xknal dgn die...huhu

ok la, xreti dah nak type panjang2...

ty Happy Birthday...
may happy always...
God bless you...
suksess always...
tetap Iman...
dapat suami yang terbaik deh...

nie je hadioh aku termampu beri kat mg...huuhu
low bujet lor...

wish u again happy birthday
sape2 ingin lawat blog ye click HERE



Ty yg berbaju hitam bertudung bulat2
Ty dikerumuni ex2 die...haha
dari kiri T, Ty, dan Eik`s

Friday, October 1, 2010

Uptudate...

Salam...

dimulakn dengan salam dan sisusuli dengan 1,2,3 disambung melalui kata kata yang disusun, tetapi tidak betul tempo aslinya...jikalau pakar bahasa membaca, terus dirijeknye bulat bulat tanpa berfikir dua kali...jika berfikir untuk kali ke-3 pasti pertimbangan menjadi berbelah bagi...
itulah yang dikatakan, " jika orang mengata kita 1 2 kali ok lagi, tapi jika masuk yang ke-3, dalam bahasa kasarnya ia menjadi MAJAR @ SIAL..."
tapi, kita tidak harus mempercayainya, hanya perlu tahu dan berjaga jaga...


ok...
ermm...
2 3 hari nie, aku dikejutkan dengan satu tawaran yang agak biase tapi, akan membuat seseorang itu maju setapak...
kawanku iaitu :
nama glemer: eyemeroll
nama panggilan awok: mirol, amir dan milo
telah menjemput aku dan 2 3 orang lagi kawannya untuk mencoretkan sesuatu yang baru di WEBnya...
just untuk menimba new experience...
ok aku pom setujulah...

dan mulai sekarang aku perlu memerah otak lagi dan lagi...
kerana komitment aku di blog ini dan perlu ada komitment baru di sana...

tapi...
web itu masih under construction....
on the way to complete dah...
jika korang nak mencari info atau membaca sesuatu...
anda bolehla try pegi lawat sana...
kehadiran adalah di alu-alukan...

my blog: eik`snoName (komitment 1)
my friend blog: eyemeroll

The new web yang dikolabrasi oleh 2 3 orang penulis: www.eyemeroll.com (komitment baru)

tapi yang malangnya...
aku lah yang paling lembapnye...idea zero always...pasti admin keciwa...ahaks


Wednesday, September 29, 2010

Bermula diLuar Kotak Pemikiran...

Tips nak menuju kejayaan, tapi tidak menjerumus kepada TIPS mane pun, just berbaur tips sahaja:

*seseorang itu ingin menjaDi kayA, tetapi hanya memakan gaji.....bolehkah????
jikA Boss dia memakai kereta BMW 5 @7 Series, aadakah parA pekerjanya boleh memakai Ferari @ kereta yang lebih mahal dari bossnya????
Sedangkan boss die lah yang membayar gajinya tiap2 bulan........(sila fahami ISi tersirat)
dan petikan dari mulut Ahmad Amirulhafiz,
lebih kurang prinsip die gune pakai:
#belajar tinggi tinggi sijil berlambak pun, bila habis belajar menganggur jugak, makan gaji jugak.......
baik belajar biar cukup Fasih untuk sesuatu bidang dan mencari peluang sendri,
boleh berjaya jugak#........

CTH: boon siew honda, dia datang ke Malaysia tanpa reti membaca pun........
TETAPI sekarang lihat pengaruhnya?????? moto honda dimerata rata malaysia...
siapa yang xknal boon siew honda...

ade lagi 2 3 contoh yang lebih kurang...tapi aku dah lupe....maybe aku boleh mintak khidmat penulisan ahmad amirulhafiz di ruangan komen dibawah untuk dia menambah contoh2 orang yang telah berjaya tanpa mempunyai kelulusan tinggi2...

jadi moral of the story...
kita tidak perlu belajar sampai kita menjadi NERD hanya untuk berjaya,
tetapi, cara kita memanipulasi pembelajaran dan pengalaman kita itu...
jadi, jika ada peluang itu....jangan di sia sia kan....

dan last skali,
berdoa dan bertawakkal...
INSYAALLAH...






Monday, September 27, 2010

Kerrrruuukkk...

Salam...

hari nie memang meletihkan...
oleh kerana itu....
entry pom letih la...
nie post entry pom untuk membuatkan korang bertambah 1 lagi pembacaan untuk hari nie...ahaks

sorry ye atas comment2 yang pendek dan simple di blog anda daripada eik`snoName ye...
letih dah, xdan nak type banyak2....

sekian terima kasih...
may God Bless you all...
Have A Nice Day...
(^^,)

Sunday, September 26, 2010

Most Rated Recently...

Tokek...
korang kenal denagn perkataan tersebut???
mungkin ade dan mungkin tiada...
meh nak cite cikit...

Tokek ini adalah sejenis CICAK yang biasenye berkeliaran didalam rumah kita...
tapi tokek nie a berbeza banyak dengan kebiasaan cicak yang anda biase jumpe...

ini adalah kerana...tokek ini dipercayai boleh menyembuhkan HIV...
penyakit yang sebelum ini tiada ubatnya....

harga tokek seberat 300gram boleh mencecah RM10,0000...
FUHH!!!bayang kan kalo kita ade sekor...
mau xnye kite jadi kaya,,,....hahahha

Layan lagu dan Video Tokek si pembawa tuah...



sesuatu benda mendapat nama daripada pelbagai sudut...
dan cicak tokek nie mendapat nama maybe daripada bunyinya....

Lau Video di atas tidak menjadi...Click LINK ini yer...
sorry atas kesulitan...*kalu xde kesulitan pom, buat2 macam ade la...ahha*

Friday, September 24, 2010

Info bercampur info

Salam readers....

2 3 hari nie korang xnpk aku dgn new entry kan...
sorry...bukan kerana dek kebizian, tetapi....

first, frust liverpool kaloh dengan Man U....ahr3
xpenah nak menang liverpool, frust sungguh...xseri kaloh, tu je pandai...
dan harap Liverpool Vs Sunderland malam esok menang lah ekk....

ok...topic selain dari bola....

aku tidak mengeluarkan entry2 baru adalah disbbkan...
aku pergi ke kolej...kolej ade buat sambutan raya pada hari rabu baru nie...dan selasa malam aku dah bertolak pegi...
ppagi rabu beraya sakan dgn budak2 MMCE...
tumpang tido bilik Syed dan mim hamdi, tq krn sudi kongsi bilik dgn aku...
dan yang paling bestnye...
aku pongteng pektikel @ lebih mesra lagi...aku pnteng kije hari rabu dan khamis,...
jumaat cuti sabtu cuti...jadi 4 hari aku cuti, heppy ase....ahaks....

ok abis bab ne...
bab Info lak utk kawan2...

Lady Gaga...korang sume knal die kan....
sbnrnya lady gaga nie adalah pejuang secret society...
ia dipanggil "Illimunati"
nak cite sal illuminati nie mmg xcukup keyboard lah nak tulis...
nnt korang buleh tgk serba sedikit mengenai illuminati dlm video lady gaga...video Alejandro...

ringkasan: illuminati adalah secret society yang diasaskan oleh Yahudi...
propaganda adalah...mmemutarbelitkan akhlak org islam melalui "Mind Control"
mereka tidak menggunakan skill secara kasar, ttp melalui minda anda...
CTH: mereka membaca Al-Quran muka surat 1 hari ini, mereka kaji dan faham segala makna ayt al quran tersebut...dan esok mereka mencari cara hendak memutarbelitkan al quran dan kata mudah...mengatasi ayt al quran tersebut...
seerti...Islam kan melarang umatnya menghampiri Riba...mereka mengatasinya melalui pinjaman PTPTN...yang teraksa kita guna...

maklumat lanjut click di SINI dan SINI dan SINI blog yang banyak membongkar pasal Illuminati...di blog nie anda pandai2 la search yer...mmg perlu banyak membaca sikit, tp ini utk menyedarkan kita bahawa betapa kita dipermainkan....
banyak lagi anda boleh cari...try la...
Hint utk mencari... ILLUMINATI @ FREEMERSON @ ANTICHIRST

Video Lady GaGa

Monday, September 20, 2010

Hari Bersejarah...

Salam...

hari hari yang ditunggu tunggu telah tiba...
iaitu hari pengumuman pemenang bagi CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM...

dengan berdebar debar aku bace entry beliau...
sbb beliau menaip panjang jugak sebelum membagitahu nama pemenangnya...
biase la, blog die kan, ikot suke die lah...

dan pemenangnya hanya 2 org...dan dah semestinya aku bukan pemenangnya...
tp yang bestnye, NAMA AKU TERSENARAI DALAM 20 PESERTA TERBAIK...
dalam bahasa mudahnya TOP 20 lah...

tidak kusangka sangka...
walaupom tidak menang...aku cukup gembira krn, ini adalah CONTEST pertama dalam hidup aku bagi penyertaan blog nie...dah dapat top 20...

dan atas kebaikan tuan Blog Itik Kejam die memberi 18 peserta yang top 20 tadi saguhati....
mmg bermakna lah hadiah tu buat aku....macam menang loteri dah ase...ahaks...

Thank You Syira, tuan Blog ItikKejam...
buat pengetahuan korang, itikkejam nie dah xkejam dah sekarang *ItikBaikHati*...ahaks...
sorry syira ejas name blog cikit...wak gurau...hik3

sesiapa nak lihat senarai 2 pemenang dan 18 lagi pemenang saguhati sila clik LINK INI

thanks la syira...

dan last Tahniah kepada blogger yang tersenarai TOP 20 CONTEST BAJU RAYA ItikKejam