Wednesday, December 15, 2010

Road TAX

Salam...

like always, aku datang berblog lagi...ahaks

kali nie ade cite sal road tax aku cikit...
minggu lepas lepas, ade kawan aku nie, name die YOL...
(last week, kwn aku name die YOL)

die nak keelek ko klate, jadi dio pinje la aku punyo motoshikal...
(die nak balik ke kg die, kelantan..jadi die pinjam la motosikal aku)

motoshikal aku nie, roadtak dio aku bubuh dale bek duek...(moto aku nie roadtax die aku letak dalam aku punyer beg duit)

jadi aku wie la road tax aku nie ko yol, dio pom gi la ko banda, beli tiket...(aku wie roadtax ke yol, die pom gi la ke bandar untuk beli tiket)

then lepah dio keelek diri banda, dio wie la akuu punyo kuci muto...
(lepah die balik dari bandar, die beri lah kunci moto aku tu ke aku)

male tuh, dio keelek ko klate nek bah...
(mlm tu die naek la bas utk balik ke kelantan)

15minit lepas die bertolak, aku baru sedo, yang roadtax aku masih dengan yol...
samapai kelantan roadtax aku kali nie...ahahhaha
then aku mesej die n suh die pos...

hari khamis lepas, die pom pos la aku punyer roadtax...
sepanjang hari aku xde roadtax, terbabtut aku punyer perjalanan untuk keluar2 naek moto, kes xdok roadtax...polis lok ramai skrg nie wak operasi...

than,
hari nie roadtax tu sapa ke umah aku...
cukup suke aku...
esok pagi, aku plan lalu dah nak pi jogging dgn syafiq...hehe
tp yang sedihnye...seminggu roadtax xde...dari khamis sampai hari rabu...
sedih toi....

tp...
thanks to yol sbb dah pos roadtax aku tuh...
nnt lau kite jumpe aku belanje mu minum kali...
upah pos roadtax...sbb mu pos tu gune duit rm4.65
sian ke mu kn...hehe

lastly....
entry nie aku khaskan kepada BLOGLARIAN...
kerana, selepas aku join something kat blog die...
traffik blog aku jadi bizi terus...sesak...
hehehe
suke2...
tq2 to bloglarian yer...
hehhehe...n tq to sesiape sahaje yang melawat blog aku
secara aku sedar atau secara aku xsedar...


SEDIKIT INFO..SEKARANG MALAYSIA 1 - 0 VIETNAM
GOOD...NICE HEADER SAFEE SALI...KEKALKAN DAN MENANG GAME NIE
wslm...

9 comments:

HonEyBuNNy said...

he2..lawak la esyad eja motohsikal.....wah...xsemangat tgk bola jgk neh...

Eifa Zuhaira said...

g jogging ko?? bagus ngat esyad nih! hehehe :D

eik`S noName said...

ila: hehe...
motoshikal lah...ahaks
bola m`sia menang

eifa: yes...jom la nak jogging pom....join skali...hehe
kat depan bukit besar kuala terengganu...kat taman tu

Eifa Zuhaira said...

hehehe. rajin nyer....
hmm x prnh pulak jogging situ..biasanya kt tman awam batu buruk jer..ngeeee ^^

FareedSairi said...

hehehe. terima kasih :) gembira jika anda dapat manfaatnya. sokong BlogLarian hanya dengan menggunakannya dan promosikannya :)

Lelaki Ini said...

wah
thanx kpd kawan anda!

eik`S noName said...

eifa: bestnye jogging pg td...pg esok nak gi plak..jom la...hehe

fareed sairi:btol2

lelaki ini: tq2

Nur Ardilla Najwa said...

salam. jemput join contest d blog saya.

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

eik`S noName said...

ok2...insyaallah