Wednesday, December 22, 2010

Segmen Jom Berkenalan


Salam...

semalam duk sibuk2 aku bertonggek di blog kawan2 ku, terjumpe lah satu entry nie...
die pasal SEGMEN JOM BERKENALAN...
jadi aku pom ingat nak join jgak lah, just utk saje saje...ahaks...
btw, aku jumpe entry sal segmen nie di blog MIZA YUSOF
...
hye MIZA...

THANKS TO eifa KERANA MENGGETAG eik`snoName...
hehehe...hehehehhehehehe*walaupon dan kantoi awl sikit*

ok, segmen bermula...

tatikh closenye: 3Januari 2011


1. apakah status anda (single berpunye berkhawin bercerai)
- tuan blog eik`snoName masih single dan sedang mencari yang sesuai, dan sape2 nak berkenalan tu bolehlah....inbox no phone ke my facebook *syed esyad*
haha, tanye sangat...mitok no lalu lah, bile ade peluang nie...
tp kabo lah lu dari blog eik`snoName...hahahahahahahha
~

2. Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
- eik`snoName, adalah seorang pelajar multimedia college estern *kuala terengganu*
- baru sahaja menamatkan pengajian dalam bidang Diploma In Telecommunication Engineering
- bulan ..../08/2011 adalah hari menerima sijil diploma di Cyberjaya *jom pakat2 gi tgk...hehe*
- cita cita masih samar,,,macam time skolah rendah, skali tanye skali tukar cita cita...haha
- sekarang menganggur sementara menunggu bul
an 8
- bulan 1 nie gi KL, kije dgn bos yang tempat prektikel dulu, bos panggil ajop kije sementara KONVO day...haha **syarikat KEJU-TIE SDN. BHD**
-name sy: syed ahmad irsyad bin syed sagaf
-26/02/1990*nok hadioh*
-duk kuala terengganu...
- pic:

3. Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)
- hmm...nama blog eik`snoName
- pada suatu hari...blog ini terjadi...tamat, clap your hand *harus*

4. Apa pandangan anda tentang dunia blog?
- tidak dan nak pandang lagi la...ahaks,
dunia blog ini teleh membuat aku rajin membaca dan secara ammnya, mengajar kita tentang cara cara penulisan yang lebih matang...tp kalu bab bab grammar nie jgn ditiru dari blog, sbb manyak blog pakai tibai saje bahasanya...terutama eik`snoName...tp xsemua blog lah, ade jgak blog yang mempamerkan penulisan english dan bahasa yang power dan teratur...
disini jugalah, kami bercoretan ttg diri sendiri, kawan2 dan manyak lagi lor..
kalau nak kutuk seseorg pom buleh dlm blog nie....
xcaye, try lah kutuk m`sia ke, gerenti esok front page berita harian punyer...haha

5. Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
- eh, nak berblog, berblog je la...nie ape nak trime nasihat plak, mcm lah aku nie kaunselor...
hahaha
gurau2...kpd blogger yang baru...gi kat google search *nasihat jika ingin berblogging* gerentii ade banyak nasihat situ...haha, tula gunaya GOOGLE SEARCH....hahaha
aku xde idea nak wie nasihat nie...aku pom bkn ganas sgt bab berblog nie
korang bace nasihat dari org len lah ye...
just satu jew...jika nak suruh org mari lawat blog kite...jgn lah kite gi dekat blog diorg then tulis dekat comment @ shout mix tu...(mari lawat blog saya, ataupom kasi link blog kite then suruh diorg lawat blog kite...nnt org bukan mari lawat, tp menyekit dgn skill kite....hahaa
kalau nak org mari, kita slalu la pegi lawat blog dieorg, ataupun kasi ayt2 yang biar mrk terdetik dihati nak mari lawat blog kite...ayt saico gitu...haha

6. Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
- UNIK...blog nie tiada keunikannya, sbb...blog ini hanya blog aku..
aku pom xtau la ape yang unik sgt...cume blog aku nie...
menggunakan fakta yg betol ttg diri aku...dan 100% idea aku, xde COPY n TEA idea org atau dari mane2 surat kabar, cth: copy surat kabar online ttg sesuatu berita hangat then paste kat blog..kije malas tu*idea mane???*...
kalu ade idea aku wak entry baru...kalu xdok...xde la..

7. Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
- tak tahu lagi lah...xde perangcangan lagi...maybe kalau ade awek nnt, then aku clash dgn die ke, aku gaduh dgn die ke...aku jadi sedih...aku breti la kot...hahaha

eik`snoName menggetek:
2. CiS
3. mira
4. ila
5. sape sapeh lah yang bace entry nih...hehe


syarat2 join:
- letak banner seperti diatas
- tulis entry sal SEGMEN JOM BERKENALAN
- tinggalkan link entry nie ke comment BLOG TUAN SEGMEN


done....ahaks
sila ....

BLOG AKU NIE XLEA LETAK WARNA WARNI TULISANNYA...JADI...SILA PEDIHKAN MATA ANDA DGN TULISAN WARNA PUTIH....SORRY EKK...THEME DIE MMG GITU DAH KOT

8 comments:

Eifa Zuhaira said...

owh harus clap ehh??
okehh dh clap dh!!! hehehe :D

eik`S noName said...

eh eifa...xdgr pom???
ahahahhaa
wak record..then mms ke esyad///haha

Eifa Zuhaira said...

hahaha..sengal esyad nk kena record2 pulak dh..ngeeee :D

:Cikgu Akim: said...

yahh tu dia jejaka kacak bergaya..heheheh

salm perkenalan..lau nak tmbh kawan jom lawat rakan2 kat link sidebar blog saya..

Lizzie Lazy said...

eik! setuju dgn statement 'tinggalkan url. follow me back la ape lah' tetiba tulis dkt shoutmix.. nyekit molek hok gitu. suka hati kite la nk follow ke amboh.

eik`S noName said...

eifa: ahhha....kih3

cikgu akim: hahaha...kacak kot celoh ane gok???hahah

iffa: yes2...same pendapat...nyekit kan...

HonEyBuNNy said...

mekasih....;-) ila ad banyak2 tad...sampai xterjwp......tambah berukband lembab....tu jg hupdate n plus bz....btw, tq..

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..no 1!!!! masuk dratf terus..huhuhu....
hehehe..
nanti saya buat.,
thanks.