Monday, December 13, 2010

Tips MELAJUKAN broadband...

Salam...

aku ingin mulakan coretan dengan ayat seperti berikut:

AKU TAHU!!!!
aku tahu korang dah jarang menggunakan Broadband.
xkirelah dari Celcom ker, Maxis ker, Digi ker, whatever ker...
masing masing dah duk sibuk menggunakan Streamyx *mcm aku ni*haha
dan p1 wimax yang terbaru...

walaubagaimanapun,
masih ade lagi pengguna yang setia dengan sejenis alat yang membolehkan mereka on9 hanya dengan sekali cucuk sahaja...

sekarang, aku ingin kongsikan sedikit tips la kirenye, pasal MELAJUKAN broadband...
yang nie mmg dah dibuktikan berkesan la, sbb aku sendiri dah try...tp yang celcom broadband jela....yang jenama laen aku xtest lagi...


first:
buke youtube...dan cari satu video*xkire lah video ape pom*, pasang video tu semasa kita menggunakan broadband...bile habis video tu, pasang lagi, dan lagi, dan lagi...
ia akan menjadi lebih laju SEDIKIT...


second:
broadband yang menggunakan VODAFONE...
pergi dekat setting, amik setting usage, then click DELETE...maklumat2 yang ade dlm tuh...
VODAFONE CONNECT LITE lau ade mende nie leh la buat...lau xde, cari org yang ade, copy installer die...

telah diprovedkan berjaya melajukan broadband...






11 comments:

Anonymous said...

idea geliga...hehehhe tp aku dh pki p1 wimax..

sai_os7 said...

betol2 ni da TERBUKTI berjaya....
1-cari vodafone lama...
cucuk usb tu...
2-klik kanan,open...ambik installer dia...
3-install
4- guna lar semua model broadband x kira yg terbaru ker..dan yg terlama..
...pastu ikot cara yang eikss SETTING-SETTING USAGE-DELETE

eik`S noName said...

Anonymous: no hal pakai p1 wimax pom, ajor saeng2 hok gune broadband agi...

sai_07: tq2 atas explaination lagi dari anda...jasa anda dihargai...

sYafIk-wAy said...

thanks . niat aku memang nak pakai jenis ni . hehe

akudinie said...

saya xsuke guna broadband kerana saya tiada broadband.sekian.=p

eik`S noName said...

syafix way..no hal...welcome

dni..xpakai broadband wak senyap dah la..haha

Lelaki Ini said...

yekew??
bagus2!

micky eyqa said...

lau slalu on utube, bband kita akn lmbb lau dh smpi max dye

luvYOU said...

menarik!!!!

tp skrg dh pkai streamyx wireless
pkai broadban dlu mcm siput sedut berjalan..tak larat bayar dgn servis kalah penyu merangkak..hihi

ape2pon.thnax bro :)

isyam said...

tip untuk melajukan streamyx ad x???

eik`S noName said...

lelaki ini: yela...try test

micky eyqa: yeke???
bkn ke lau on utube, then gne broadband jdi mkin laju jer...lau max gane lok??

luvYOU: mmg la broadband lembap sikit, sbb die adapter aje...lau streamyx nie die gne cable dan skrg buat wireless...tu laju...die besar se lagi///

isyam said: tips laju streamyx ea...
erm xdan hack lagi....xtau la...xpom coll *100
hahaha