Tuesday, August 17, 2010

Rubic Cubic


korang penah dgr sal rubik cubik????
mesti penah kan, tp jgn bimbang kpd yang belom penah dgr...
bace entry nie leh la tau sal rubik cubik...

mende alah nie, lau kite xtau skillnyer, mmg xlea nak selesaikan lah, tp jika buleh, esyad akan kasi rm20..har3
mende nie ade step2 nye...cume kite perlu mempelajarinya, kalu org tu cepatt pickup, dlm mase satu hari die dah leh jadi pro...tp utk yang normal memakan masa 3-seminggu jgak la...

aku just nak salute je kpd penciptanya...mmg ganas la...
tp Allah yang maha besar yang mengurniakan kita sifat2 ingin tahu yang bijak...
oleh itu...hargailahnya...

click link ini, utk kenali lagi rubic cubic...http://www.math.cornell.edu/~mec/Winter2009/Lipa/Puzzles/lesson2.html

fakta terus entry aku kali nie...hak3 nakal lak asenye...huhuhu


11 comments:

Mr Noble said...

penah, tu game tahun 80an, akak aku ada bende tu time tu. tp tak reti main, main sudoku lagi best :p

HonEyBuNNy said...

ila pun xreti men game tu....mai nak try sat...hehehhe..camat sahur esyad...

My MiRa said...

adik mira darjah 5 memang expert main ni..seyes.....

Eifa Zuhaira said...

eifa reti main..baru je blajar..mmg kena ingat step la.best bila dpt selesaikan...HIHI :)

teddyuna said...

x thu skill dia.. minat nk cuba.. tpi dh 10 kali org ajar xfaham2 gak.. agak bebal .. ngeh3

Fatin Aliyya said...

aku smapi sudh x reti main kebenderneyh..

pusing kaler tue kaler len pun gatal nk pusing gak.sudhnyer aku fedup.huhu

mang pandai lah sp yg reka mender neyh

Amni said...

setuju ngan mr noble. soduku lagi best! tak suka benda ni. Tapi hubby leh selesaikan pulak.. huuuu

syahira ariff said...

setakat nie tak pernah berjaya selesaikan benda alah nie
T___________T
esyad pernah berjaya berapa kali?

ainz said...

adik ain bukan main power lagi main bende ni..ain blaja ngn derang (dengan xsepenuh ht)..tp xgak dpt2..ahaha...

Anonymous said...

Genial fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.

eik`S noName said...

mr noble...mmg lame dah game nie...huk3 blaja la, best..hehe
sodoku pom best tp laggi susah...ho3

Ila: meh esyad nak ajarkan.huk3
slamat sahur gak..ho3

Mira: owh yeke....meh esyad test lawan dgn die sape lagi laju...hik3
tp mira sokong esyad ea..hahaha

eifa: huk3 yeke, bgs2...nnt kite lwn sape cepat ea..huhu

Teddyuna:owh...its worth to try it...huhu chaiyok2

Fatin Aliyya: huhu, cari org ajar la...xpom meh esyad ajarkan..hik3
mmg la ssh lau xreti, tp lau reti...senang jeh...

amni: blaja la dgn hubby oww..hik3
kuasai 2benda 1 sodoku satu lagi mende alah nie,,,haha

SYahira: blaja la...bile da pandai, ia simple je...dah banyak kali...xdan kire..huhu

Ain: huhuhu...blaja la bknnye susah pom, ke kne esyad yg ajar bru nak blaja sepenuh aty>???hehe