Saturday, August 21, 2010

Kontinued...






salam ramadhan...


entry smlm, dah ditanye ape yg korank buat time lps a
sar - berbuke kan...
xde pom yang sebut *aku makan je time tu, har3*
tp ai neh sal....

uh, xpe la,
sbb td duk jenguk2 blog2 semua2, jumpe *****... die xbrape nak knal sal makanan tradisional nie...tp xpe, die xbersalah, kadang2 aku pom blur dlm hal nie
...sbb kuih muih nie ade banyak name, tah2 yang tradisional punye....
korank penah dgr kuih *Badak Berendam???*first tim
e aku dgr pom mase form 5 tahun 2007...
agak baru lagi tuh...

oleh itu, aku ingin memperkenalkan satu dua lagi kuih muih tradisional utk pelwat blog2 aku ih...

Kuih Badak Berendam

Kuih Nekbat

Kuih Lompat Tikam


Kuih Tok Aji Serban

Kuih Tradisional Terengganu *Chicken Chop* (^^,)
kuih sekitar zaman jepun...har3


....................................................................................
banyak lagi kuih muih, tp da xdan mase nak upload...hik3
spt: Kuih Taik Itik, Kuih Seri Muka, Kuih Cik Abah Demam and many more...
jika korang ade maklumat ttg kuih muih utk dikongsi, leh la letak di komen2..huk3


11 comments:

senandung semalam said...

entry ko ni cakap sal aku eh...
cait..
hehehhehehe

Mr Noble said...

aku kalau nama2 kuih ni mmg fail, tp chiken chop aku tau :D

HonEyBuNNy said...

aduhhhh esyad..napa ckp sal kueh..terliur neh...cepat belikan....heheheh

My MiRa said...

esyad...sedapnyer kuey tu sume mira suke.....aduh...macam mane ni dah terliur dah ni..

dLa said...

dla suke kuih sampan. huhu.
ley dayung2 smbil makan kuih smpan. hahaha

eik`S noName said...

Senandung Semalam: huk3 prasan ea?soey2 peace....nnt dpt info lagi...

Mr.Noble: owh...high class la ciken cop oww...kih3, blaja2 knal kuih muih lak..huhu

Ila: terliur deh??meh ganu ea, ajak kanda ila kali, esyad blanje...kih3

Mira: owh, suke ke???gni, mira blanje esyad, hilang lah terliur oww...hau3

eik`S noName said...

DLA: hye...salam ramadhan...
kuih sampan ea??blanje esyad la kali, btw kuih dayung xde ke???lau ade kuih sampan, dayungnya kne ade jagk...kih4

eyemeroll said...

bagus betul mu bagi info pasal menda nih. aku kompius duk sini. nama kuih dia skema. haha

syahira ariff said...

ciss
kenapa kuih terengganu tu nampak x mcm terengganu pun
=p

eik`S noName said...

EYEmeroll: har3, nak oyak mu duk Shah Alam ke???mu pom blajo2 la knal kuih muih tradisional tek, jgn duk ingt meggi jah...

Syahira: ea, kuih muih Terengganu mmg Extra sikit dari Kuih Muih Negeri lain...die mmg dilahirkan Special dah...kih3

ainz said...

Ain bru je buat kuih badak berendam aritu..teringin sgt..sbb nenek yg slalu jual kuih tu dlu dah xbisness lg..da tua,kot..