Friday, August 6, 2010

Prektikel...

oh...puas jenuh aku di 'kantor'
jadual: 8.30 sampai pejabat...
lepak dpn pintu dulu...
puas duk kat luar, masuk dalam pejabat...
sampai puas jgak...puas keluar, duk dpn pintu lagi, sbb citu ade kusi kayu...
bos sampai, buat2 bace buku...tgk tv, semua jenis cite...
1.00pm...rehat...2.20 masuk pejabat...
tgk tv, duk kat sofa yg akan ku duduk selama prektikel...
4.30...tgk cite putera aridinata, sungguh pedih INSANG hati beta, prektikel xde keje...
5.00pm balik...
sedap dop????????????

tp hari nie hari kamis...
supervisor ajak aku pegi ke tapak projek di BARI, kuala terengganu(area setiu, penarik, pemaisuri)...1jam lbh pejalanan...
makan, ditanggung supervizor...haha

kerja...start ahad @ isnin nie....
pasang line telefon dekat area BARI...
sepanjang 15km...
tarik kebel copper...
tanam tiang telekom...sedalam 7kaki...
pasang Distribution Point (DP)
projek kne siap sblm raya,,,,

walaupom tgh paanas, aku heppy krn da ade keje, selain duk membusuk di pejabat....
gamba ihsan google...
gamba dkat site xdan upload lagi...haha



DP (Distribution Point)

Tiang Talefon...yg mempuanyai DP


8 comments:

Mish Oura.. said...

insang hati beta???? :)
mmg sah dan tnpa syk wsgka..
anda mmg mint citer tu..

btw

jangan lupa upload pic masa prktkl.. nk gk tgk.. :)

Mr Noble said...

salam. dalam bangunan ada satu bilik, kat situ ada kabel2 lalu bawah tanah, pastu ada byk tpt cucuk line tepon, bende tu nama dia DP jugak ke?

HonEyBuNNy said...

wahhhh esyad psg semua tu ka??hebat2.....

Amni said...

biasa tu kalau awal2 praktikal tak de kerja.. saya dulu 2 minggu kot lenggang kangkong.. wawawaa....

syahira ariff said...

bz betul esyad

tak tgk pun citer duyung tu sbb fasha berlakon,tak minat.haha

eik`S noName said...

mish oura: mmg minat pom, xtau knape smgt sgt tgk cite tu...

okey,,,

mr noble: waslm. yg tu sy xpasti, tp tu la function DP...die ade 10 line, dan kebiasaanya hanya digunakan 8line, 2 line lagi utk backup...
dari point DP nie, disalurkan ke rumah, utk sambung line talefon...munkin yg mr noble ckp tu adalah DP juga...

Ila: nie pektikel baru, just amik2 note gitu la, just try yg simple2 je...huk3..masih cempedak diluar pagar

amni: huhu...btol la tu...mmg bohsan la kn...tp nnt bln pose start tarik kabel la esyad tgh jalan...letih2
haha

syahira: bz gak la..haha
esyad xske gak ke fasha oww...gedik die kn...tp esyad minat je cite tuh...keh3
lagu pom leh thn...haha

SaF-One said...

bez la ko pektikal cam tuh..
tpi note2 yg ko bg lam nih mcm aku knl jer n cam prnah bca...tpi kt mne erk..???

ainz said...

Tahniah sbb da ade kje!bosan gile kalo g kje tp xde kje nk buat..aish..ain lg mudah letih kalo xde kje..kalo ade kje xde plak letih..hehe..