Thursday, September 16, 2010

Salam Readers

kali nie aku nak merapu selain pasal keadaan suasana hari raya @pom ape2 lah yang berkaitan dengan mood raya...
sebab, kebanyakan blog2 lain dah ade sal topik nie, jadi kot2 korang dah jemu...ahaks...biar xjemu pom...huk3

nnt lah, ade mase yang molek, aku post sal gamba raye2 tahun 2010 aku lak...biar org da senyap pasal raya...tup2 aku yang keluar entry sal raya...baru gempak...kahkahkahkah...

to the main topic...

dikesempatan ini, aku just ingin tanye apekah pendapat korang sume sal CETAK ROMPAK...
xkire lah cetak rompak CD ke, lagu ke, movie ke, baju ke etc...

kebanyakkan, aku lihat dengar dan lalui, orang mmg xsuke sal cetak rompak nie...tp masih ramai hantu2 cetak rompak yang suke rompak then diorng cetak...

biase topik besar sal cetek rompak nie, tertumpu kepada...cetak CD citer dan lagu...
aku pom mmg TIDAK SETUJU ..sbb, para karyawan dah bertungkus lumus cipta satu karya seni, then senang2 je kne cetek rompak....

tp, kebanjiran lagu lagu dan movie movie di laman internet telah memudahkan para pengguna menDOWNLOAD dgn free...adakah ini cetak rompak jugak??@ cetak rompak class A??

mesti korang penah download citer @ lagu2 dekat internet kan....
haaa, kantoi...

kalo kite download kat internet, adakah ini sebahagian CETAK ROMPAK???

11 comments:

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

kalau masuk terus dalam hp xlah ek? sebab saya selalu direct terus ke hp kalau download lagu...ahakz!

ainz said...

of coz la mendownload tu dikira cetak rompak..ambik dengan free tanpe mintak izin..aih..

cakap pasal cetak rompak,tadi ade satu kedai ori..adik ain la cerita..dia siap bleh bagi perkhidmatan copy cd/vcd/dvd kalo customer xmampu nak beli..

huu..boleh ke ini dikategorikan sebagai baek hati?

senandung semalam said...

no comment....
hahaaa

HonEyBuNNy said...

hai esyad...raya sakan eh tahun neh..he2...erm...itu mmg rompak tp nak buat cmna....ramai dah yg merompaknya...hiih

eyemeroll said...

Itulah cetak rompak.
Tapi, nak buat gane, sharing is caring pada dasarnya.

keh3x.

Mr Noble said...

cetak rompak la tu. haha!

eik`S noName said...

keyrill: hahaha...same je kot...kantoi...

ain:dah nak bt cam ne, dlm internet penuh...se lagi..mesti ain penah donload gak kan....huk2

hahaha...boleh kot...kah3, nak tarik pelanggan tu,,tp cara salah

senandung semalam: kene bayar ea, kalo xkomen...huk3

Ila: huk3, mane xrayenye...dah kite perlu raye...raye la puah2...ahaks
btol2...

mirol: ayt gitu sbb biase terime 'sharing' dari org kan...huk3

mr. noble: biasela...doonload is simple...huk3

Syida Shukor said...

i salu download . camne ni hihi

Syafix said...

video/ music sellers tutop kedai.

pelakon/ penyanyi berhenti berlakon/ menyanyi.

tiade cetak rompak vcd/dvd/bluray/hard disk/disket etc. =)

mcm mne kalian?

Amni said...

cetak romapak la tu.. sib bek saya tak pernah buat.. hahaa... sebab tak reti.. ekeke...

eik`S noName said...

syida: xpe...teruskan lagi...ahaks

Syafix: sesuatu idea yang bernas...tp, bolehkah perkara ini terjadi???

Amni: mmg la amni xreti...sbb amni da xpelu donload lagu...sbb, mr.amirul dah selalu nyanyi utk amni kan...ahaks