Saturday, September 4, 2010

Salam Ramadhan...sambil menunggu raya...

owh...ape pendapat korang ttg hari raya dalam hidup korang???
mesti ade macam macam kan...

err...
hari nie, ak amik sedikit mase gi shopping kat bandar K.Trgnu
fuhh!!!
start hari nie Sabtu 04/09/10 - Selasa 14/09/10 Negeri mane boleh lawan kesesakan jalan dari kesesakan negeri terengganu???cube cakap...Mak ai...satu sorang naik kenderaan zaman sekarang, mane xjemnye...

abis rakyat ganu kumpul dah ganu ea, krn cuti makin bermula...
jalan kat banda ganu lak cepat Jem...waduh2, demam la sape naik kenderaan 4roda gi badar...
sal parkking satu hal dah. banyak lagi hal lain...

nasib ak penunggang motosikal Ex5 dream syang yang sejati...
dan semalam iaitu jumaat malam sabtu,ak pegi shopping bandar naik moto...
aduh3... abis ak dan seorng kawan aku basah berkuyup, kes mandi hujan...gi bandar naik moto Ex5...har3, padan muke...*BALASAN kes sebelum tu ak dan kwn ak suke ke org yang naik kereta, jalan jem dan tmpt paking penuh, naik moto boleh cilok3 je, last2 aku jugak yang basah kuyup...*

berhenti kedai makan jap, minum nescafe tarik, kes dah basah kuyup dan beku duk atas moto redah ujan...biar la basah kuyup pom masuk kedai org asal xsejuk...wakt tu jam menunjukkan kol 11.45pm...

moral of the story...jgn perlekeh kereta @ motosikal...
kerana masing2 de kelebihan dan kekuranagn...

utk contest yang aku nak join...aku sedang mengusahakannya...nnt raya aku post...
tq kpd mish oura krn sudi mengajak join cntest...

dan kepada sesiapa yang nak join contest BAJU RAYA ITIK KEJAM sila layari: @http://zhahora.blogspot.com/2010/09/contest-baju-raya-itikkejam.html

9 comments:

Eifa Zuhaira said...

best nye g shopping..hehe
nnti akan ada sorang lagi anak terengganu nak balik k...tungguuuu lah terengganu !!!!!!!!!! hehehe :)

eik`S noName said...

of Kouse la best..huk3
ea yeke...ok2 terengganu sedang menunggu...
anyway...selamat pulang ke destinasi yang dituju...

ainz said...

Yup..btul tu..masing2 ade kelebihan masing2..so,jgn kutuk mengutuk,ok..hee..

geram ngn sikap sesetengah pemandu kenderaan 4roda yg xrespek penunggang moto..kluar gak simpang wlaupn terang2 kita ade kat depan..nasib sempat brek..kalo xsempat?wallahua'lam..

My MiRa said...

mira pon shoping raya tadi ngan family..:)

eik`S noName said...

Ain: btol dah tu ain...tp xsume yang xrespek...ade sesetengah je...huk3

Mira: mesti best kan...huk3 dan mesti mira banyak beli baju raye...hik3

Mr Noble said...

aku kalau naik moto mmg standby jaket hujan :D

HonEyBuNNy said...

wahhh esyad...mst banyak shopping neh...he2...

Amni said...

belum shopping lagi.. insha allah esok.. hehehehe.....

eik`S noName said...

Mr.Noble: mmg tindakan btl. tp biasela malas standby, jadinye pakai redha je la..hik3

Ila: kalu nak banding dgn ila la, esyad [pasti ila lagi banyak...kih3

Amni: ooo...xpe la org da cuti, bile2 pom boleh shopping..huk3