Monday, August 1, 2011

Cecair yang mengalir di mata...

Salam...
jika dikirakan mengikur kelendar Islam, sekarang dah masuk 2ramadhan...
jadi, Salam 2ramadhan...

1hari ramadhan dah berlalu...
sudh ditahap terbaekkah anda???

sekian ...

kali ini entry berkisar, cerpen ke? novel ke? @ape ke?
mari kita selami sendiri entry nie...

Ahmad AmirulHafiz, *click ke blog beliau*
adalah seorang pelajar UITM S. Alam
dengan pengalaman berkarya tiada, beliau telah mengeluarkan satu penulisan yang agak berjaya bagi aku.


adalah tajuk karya beliau, aku masih tertanya tanya macam mana beliau mendapat idea dan perkataan perkataan yang cukup "reguk liur" para pembaca, tah tah lagi dari aku...haha

first time aku tahu die ade blog memoir tu, aku just bukak aje, xbace lagi...
panjang lor, aku nie lok jenis yang "sangat rajin dan suka membaca kan"
hahaa...
time tu dah 20 bab lebih...keje banyok, jadi aku biarkan blog memoir itu terbiar tanpa bacaan dari aku..ahaha

semarin @ kelmarin in english,aku balik kg halaman yang dah lame aku idam2 nop balik.
aku terus amik masa 1 hari khatamkan dari episode 1 to 25...

time bace, aku always dgn penoh emosi serta menyelami begitu mendalam bacaan aku tu..
menganga mulu baca, sampai xsedar reguk liur aku meleleh, xdan nak reguk liur mane..hhaha

memoir pemimpi mati...tajuk rare, cte die xrare mane tp bagi aku 100 markah utk penulis
dan sampai ke hari nie, aku masih xmendengar kritikan lagi dari para pembaca, aku just dgr permintaan dari seorang budak "pelangi"
*memoir pemimpi mati tu, ade publish buku ke??, kenapa xpublish???*
itu soalan dari gadis pelangi...click utk ke blog GADIS PELANGI

btw...secara ikhlasnya, aku terharu dpt kwn yang leh keluarkan cerita sebegini,
kadang2 aku pom terfikirnak mengikut jejak langkah beliau, tp masih banyak aku perlu belajar utk menulis...tah tah bab ayt2 POWER like reguk liur...kih3...

rajin2la korang membaca "Memoir Pemimpi Mati" ea...dan menyokong beliau
wslm...


14 comments:

snh said...

http://www.dyesibadaksumbu.com/


blog ini xde pon 'click ke blog beliau'

ILA HonEyBuNNy said...

ila nak baca la..

kejap eh..macam menarik ja...;-)

selamat malam n selamat bersahur..;-)

eik`S noName said...
This comment has been removed by the author.
eik`S noName said...

snh: oww..xde ea...nnt kne letak nie...hehe
emm xlea komen pom kat blog :(


ila: hehe...mmg kne bace ila...hik3
yoou too ^_^

My MiRa said...

nak baca!!!!!! eehhehe :)

ciK LyndaWawa igUana said...

salam ramadan...saya rasa awak n memang berpuitis jugakla...=]

Cik Rainbow :) said...

: ehhh awak nihhh Esyad , suka buat kita blushing aww . eyyy , malu laaa cmtuhh >_<

btw, thanks coz promot my blog :)

cik ery said...

salam ramadhan (:

meaw said...

phewwwww,memang nak baca ni,hehe.... esyad, happy fasting ya :D

ainz said...

kene ade banyak mase baru bleh bace..huu..sekarang sangat bz,la esyad..blogging pun curi2.. ;p

eik`S noName said...

mira: ehehe...silakan...xpelu bayr

cik lindawawa: eh esyad berpuitiske???haha

cik rainbow: ahaks...biase

cik ery:salam ramadhan too

meaw: hehe...nice one...happy fasting too

ainz: tau xpe..nnt da ade mase...leh la bace deh...aaks..
esyad fhm, esyad pom bz gak..skrg je ade mase ket...ahaks

snh said...

sume gadis2 yg nk baca..mane aci.
maen comment2 ni bukan trend da skang eiks noneng~~~~ hahah

eik`S noName said...

snh: eh yeke???nop wak gane..gadis2 lebih ramai pratus dari laki2 zmn skrg...oww..komen2 bkn trend ea???batu tau... eh eiks noneng????

snh said...

hee