Saturday, July 24, 2010

Hampeh...

pernah anda menaip menggunakan KEYBOARD pc??
mesti penah kan...
bkn keyboard laptop, notebook @ netbook
ini disebabkan oleh keyboard pc lain cket care persusunan keynye...
kadang2 berlainan keyboard berlainan penyusunannya...

pabila kite silap type sesuatu, mesti kite ingin padam kan, dan caranya ialah dgn menekan key Backspace...
tp di PC sy, keyboardnya berkedudukan dgn, key backspace tu berdekatan dgn key POWER...
jadi pabila tgn da terlalu taksub menaip, dan menekan key back dgn rakusnya...terkena pada key POWER, dan OTOMATIk pc nie TURN OFF...
ape korang rase, bile tgh sedap2 menaip, dan silap tekan key POWER, then pc anda turn off??
PANAS DER...
nie kes da masuk 5kali, dan masih terjadi kes spt nie kpd diri ku nie...walaupom da tau ttg key tu....

haih, apa la nasib....huk3
nie ade sedikit gamba keadaan keyboard pc aku....keyboard yg warna putih ye...
tgk baik2 posisi POWER dan BACKSPACE....

tp aku tetap mengakui kesilapan aku dalam menaip nie...hahaha
tujuan entry nie adalah kes aku xpuas hati dgn keyboard nie...xkn nak pukol keyboard nie kn, de adalah sejenis alat, bila pukol xsakitnye die...jadi aku just kritiknya...haha
bijak kan...

tp perkataan dlm blog nie sume, aku type gne keyboard nie lah...tu jasenye kpd ku...kih3




4 comments:

syahira ariff said...

aduhhhh
bengang betul kalau penat2 taip pastu ter off
hahaha
nasib la keyboard klasik mmg reka bentuk dia tak best sket

Mr Noble said...

haha! keyboard lama tu. keyboard skang dah takde button power, sleep & wake up. i suggest u tukar kepada keyboard baru la :)

eik`S noName said...

syahira: tula psal....da 2 3 kali jadi..huk3
klasik yg mahaloww....

Mr Noble: yes thats right...tp biar la dulu, nak kekalkan keasliannye...hehehe
lain cket kn...huhu

Keyrill Eduardo Willeyhem said...

hehehe...tak sangka la pulak, ingatkan nak pukul keyboard betul2 tadi... :D