Wednesday, July 21, 2010

Dilema...

haha...tajuk entry jiwang doh bunyi, tp xpe la skali skala...huk3
ermmm...
sbnrny ade se mende nak oyak nie...
syed esyad iaitu aku sendiri baru je menerima RM260 daripada celcom krn
aku menjual @ bekerja dibawah BUFF celcom broadban 3hri pada PC fair bru nie...
wawawawa...
3hari jual broadband aku da menjadi kaye kejap.hhaha

dan yg dilema nye, boss celcom ajak aku bekerja lagi di event kat pantai batu buruk dan UMT utk 2hari satu event...
boss npk mengharap aku kerj tp aku npk mcm brat je nak nerimenye...
dan aku bagi la alasan, nak selesaikan hal2 prektikel yg bakal aku jalani nnt...

then boss ciap kasi tawaran utk prektikel dgnnye lagi...tp tu pom aku kasi bermacam alasan...har3
tah kenapa aku berat je nak keje kat celcom ea...
slh satu sebb...kne pergi kat event2 mcm PC fair nie la...
kerja 2 3 hari siang dan mlm...rehat kurang dan kebanyakannya bekerja sambil BERDIRI letih wo...haha...

aku pikir, lau amik tawaran pektikel kat celcom, hanye buat kerja2 spt, jual barangan celcom dan hadiri event2 spertinya....
sefaham aku, tujuan pektikel nie adalah rempat utk terima pengalaman kerja kan...
mmg la kos diploma aku sesuai dgn celcom nie.....tp......

Dip In Telecommunication Engineering...
adlah kos engineering dan perlukan pengalaman...
nnt aku nak keje xkn perlu pengalaman kerje spt jual broadband je kot...
report lak aku nak tulis ape, dah la ade report harian...
xkn nak tulis,
(hari nie aku berjaya jual broadband 10 unit dan bla2.....lpas tu kne present lak...payah mcm tu lor)

aku bkn nak kate kerja kat celcom xbagos...tp........
hurm......

7 comments:

syahira ariff said...

alamak
dlm dilema sungguh
antara belajar dan kerja kan
kerja tu pulak pulangan dia banyak gak
tp kan kalau sya rasa,elok fokus dulu kpd pengajian esyad tu,sbb bila kita dah kerja,mesti kita rasa syok sbb duit dapat masuk byk kan
bila jdi mcm tu,mgkin masa esyad bersama pelajaran akan jadi terhad

eh eh itu pndangan sya jer
it's up to u k
fikir elok elok tau
=]

HonEyBuNNy said...

wahhh esyad..bila nak lanja ila makan neh??hehhe..betul pndgn syahira tu....utamakn stdy dlu...;-)

eik`S noName said...

syahir: tu la...but tq for the pendapat
ila: mai ganu la...huk3

My MiRa said...

nak duet singgit...

eik`S noName said...

kasi no akaun bank....
nak bank in rm50 ea...huhu

Mr Noble said...

salam. nice blog :)
anyway, i think mmg tak sesuai prektikel jadi salesman, sebab jadik salesman ni tahap spm pon boleh. so better prektikel yg betul2 berkaitan dgn apa yg kita belajar.

eik`S noName said...

anyway TQ Mr Noble....
kata2 mu menggamit perasaan ku.. (^^,)