Saturday, December 5, 2009

Holiday...

public sudah tahu bila tiba sahaja hari raya aidilfitri...budak2 mesti ada target masing2 dan ada juga budak2 yg bertanding diantara mereka siapa yg dpt kumpul duit raya thn ni paling banyak...
mula la, budak2 ni pusing rumah2 di kawasan rumah mereka utk dptkn duit paling banyak...susahlah tuan rumah time nih...hehe...
tp ade yg hairan x dgn keadaan ini???
mesti dah xheran kn...sbb berlaku tiap2 tahun dan dilakukn oleh budak2 je...

tp itu bkn sbb aku menaip kali ini...ini kerana ada perkara yg akan menhairankn sedikit masyakat..
tu tajuk pada kali ini adalah ~HOLIDAY~
situasinya mcm ini...

sekumpulan mak cik2 sedang bercakap

Kak Yah: jah sy ada satu idea ni nak dgr x??
Kak Jah: bleh ugak, ape die??
Kak Yah: gini, kn skrg ni cuti sekolah, kite buat game nak x??
Kak Jah: game ape cuti2 sekolah nie???aku dah tue la nak men game2 ni,
mcm budak2 je la,malu la
Kak Yah: x, ni antara kita berdue je dah la...
gini...mesti jah dpt bnyk jemputan khawin kn??
Kak Jah: a`ah, penim sy time cuti ni bnyk sngguh jemputan, sampai xmenang tangan...
Kak Yah: ok, molek sgtla tu...kite tanding nak tak???
sape antara kita dpt kumpul ~Bunga Telur~ paling banyak menang, dan dia Ganaz...
hik3...
Kak Jah: ooo...mcm sedap gak tuh, ok2 aku join...
hehe...
Kak Yah: ok, kita start dri skrg sampai hari sekolah buke...kite kire hari last...ok x??
Kak Jah: ok, molek3...

ini lah lebih kureng akan berlaku di musim cuti sekolah dan musim jamuan nie...
dah tue2 pom masih nak main game gni...ni mesti time kecik2 dulu, xhayati zmn kanak2..hehe
adakah anda penah tgk situasi ni??? @ anda sendiri tergolong dlm situasi nie???
hik3...