Thursday, December 3, 2009

Lampin

dimulakan dgn assalamualaikum...

maybe skrg nie korang pikir yg aku tulis entri ni, mungkin tjuk isu semasa @ sal diri aku...
tp enthla bace je la dulu...

skrg semua org tahu, sebelum raya haji baru2 ni hujan melanda...
sampai 2 3 negeri banjir, tp alhamdulillah, sampai je hari raya, hujan start berhenti selama 4 hari, just hujan cikit2 je...tp lpas je 4hari raye, hujan 3hari stright...terkelu rakyat ganu khususnya...
yg baru blik umah kes banjir, kne balik tempat perpindahan smula...kasian mrk...
skrg dah glombang ke dua, hujan kejap2 kadang kala lebat...
tp ni bkn topik skrg...

Lampin pakai buang vs lampin kain

bru2 nie aku terbaca ttg lampin...xsangka aku tertarik dgn tajuk nie dkat akhbar...biasenye, di akhbar aku just bace bab sukan je.hik3...tp kali ni terbace kes lampin bayi..
mmg setiap apa yg manusia reka itu ade BAIK dan BURUKNYA...
fakta mengata kn yg sebenarnya yg lampin pakai buang ini akan memperlambatkn proses pembesaran bayi...
ini kerana, lampin pakai buang ni direka khas utk keselesaan bayi, tp pada logik dan faktanya...
apabila bayi selesa...die akn selesa la...
tp bila guna lampin yg kain tu, dia akan cepat basah dan bayi akan rasa kurang selesa dgnnya...
jdi dia akan rasa ingin cpt2 buang dan dgn sendirinya dia akan blaja buanng air secara normal,iaitu di bilik air...
atas kajian bayi akn cepat membesar jika cpt xguna lampin...
tp lampin pakai buang dan lampin kain ade kelebihan dan kebaikan msing2...
utk kebaikan bayi2 anda dan bakal bayi2 anda...hik3
cari lah maklumat yg lebih terperinci...

ok la...dah abis aku merepek disini...
chow





5 comments:

HonEyBuNNy said...

alahaiiii...bgsnya da entry sal lampin..ya bakal2 ibu akan wat kajian dgn teliti...hiih

Anonymous said...

huhu...kalu nak para ibu2 yg bace....
kne cari ibu2 yg ade blog la..hik3

yuyuEyuliAnayusOf said...

bgs entry,
sgt brgna untk ank2 sy.. haha

eik`S noName said...

to commentar: TQ2...
for baby goods

penjenayah merah jambu. said...

hehehe..ingatkan lampin apela..
haha (gelak tahan2)
:)